google-site-verification=KC1x06XtgZBI2BGKB4ui2hirn0uUwHR6pbLgSVc4C7c
Positiivinen vire -
apua uupumukseen

Jaksamisen ja stressin kanssa useimmat meistä kamppailevat silloin tällöin, mutta miten ja milloin tila kehittyy uupumukseksi? Yhtä täydellisen tyhjentävää vastausta ei ole, jokaisen uupumukseen johtanut tie on hiukan omanlaisensa. Yhteistä on, että uupumus kehittyy hitaasti, vähän salakavalasti, huomaamatta, ja että esimerkiksi vastuullisuus, suorittaminen, myöntyväisyys, korkea velvollisuudentunto, tietynlainen perfektionismi, palautumisen heikkous tai vähäinen myötätunto itseä kohtaan on usein mukana vaikuttavana tekijänä, josta liiallisena tulee haitallinen. Luonnollisesti yhtälössä on mukana ylikuormittava stressitekijä, joka voi löytyä sekä työ- että yksityiselämästä, tai ehkä molemmista samanaikaisesti.

Useimmiten uupumus havaitaan ja tunnistetaan vasta siinä vaiheessa, kun ollaan tultu sietämisen äärirajalle, kun toimintakyky on jo melko alhainen. On kuitenkin mahdollista jo varhaisessa vaiheessa havaita orastavia oireita ja ennaltaehkäisevästi puuttua haitallisen kierteen syntyyn.

Toipuminen edellyttää lepoa, itsearmoa, haitallisten ajatusmallien purkamista, kuormittavan tilanteen käsittelyä sekä väsyneen kehon ja mielen huoltoa niin, että toipumisen positiivinen kierre saadaan alkuun ja vointi asteittain tulevien

kuukausien aikana vahvistumaan. Monisyisen uupumuksen hoidon toimiakseen tulee olla yhtä monisyistä, kokonaisvaltaista. Uupumuksesta todellakin on mahdollista toipua, sietämisen tilassa ei tarvitse eikä tule elää.

Positiivinen Vire ei (vielä) kuulu virallisen terveys- eikä työterveyshuollon piiriin, mutta on siitä huolimatta rautainen ennaltaehkäisevä ja toipumista edistävä tekijä, joka toimii työnohjauksen, keskusteluterapian ja muun työterveyshuollon kanssa yhteistyössä tukena suoraan yksityiselle henkilölle tai palveluna yritykselle.

Tervetuloa hoitolaan!

Osoite: Graniittitie 7A, 01150 Söderkulla
Puhelin: 050 525 5646
E-mail: info@peuccupaja.com

Palvelen ajanvarausten mukaan Ritan hieronnan tiloissa määrättyinä lauantaipäivinä Sipoon Söderkullassa.