google-site-verification=KC1x06XtgZBI2BGKB4ui2hirn0uUwHR6pbLgSVc4C7c
top of page
Search
  • Writer's picturePeuccupaja

Läpi harmaan kiven - koska riittää?

Updated: Mar 26, 2022

"Vielä tämä yksi juttu", tai "Inboxi tyhjäksi ja sitten riittää". Vai sanoisimmeko itsellemme "Riittävän hyvä näin" vaikka ne 365 avaamatonta viestiä odottaisivat. Sillä on väliä, mitä itsellemme sanomme, aivomme uskoo sen todeksi. Johdamme ajatuksillamme omaa elämäämme. Ota siis ääni sisälläsi ja sen sanamuodot haltuun, jotta se ei aja sinua tarpeettomaan suorittamiseen. "Minun pitää _ _ _ _ _" (esim. lukea ne kaikki 365 avaamatonta viestiä tänään). Tai suorittaa kuntoilua/ruokavaliota/arkea "sata lasissa". Äärismiä. Ei pidä eikä tarvitse.


Läpi harmaan kiven - koska riittää?

Reilu ripaus itsearmoa antaa luvan arvostaa riittävän hyvää. Läpi harmaan kiven vaikka pää kainalossa tai hampaat irvessä arkea ei tule jaksaa eikä tarvitse sietää. Kiire ei ole yhtä kuin tuloksellisuus, ja liian pitkään jatkunut liian kiireinen elämä vie paukut, stressin tunne ei hellitä. Stressi on tietyssä suhteessa ystäväsi, kehosi viesti sinulle, että äärirajoilla mennään ja on aika herätä. Pilleri eikä kahvi ole ratkaisu, ne ovat äärismin väärinkäytön jatkumisen sallivia piiskoja väsyneelle.


Huomaathan, jos keskittymiskykysi heikentyy, et oikein jaksa tai halua nousta ylös aamulla, alat kärsiä nukahtamis- ja/tai unihäiriöistä, (ala)selkävaivoista, hammasongelmista, hiustenlähdöstä, ruuansulatusvaivoista tai ilo häviää. Kokein näitä oireita ei ole todennettavissa, mutta ovat selkeästi koettavissa ja hoidettavissa. Kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuvat tukevat hoitomuodot kuten esimerkiksi akupunktio tai shiatsu auttavat.


Suoritetaan kohtuudella.

28 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page